Voorwaarden

REGLEMENT OVER HET TOEKENNEN EN HET GEBRUIK VAN EEN DIGITALE WAARDEBON (ICHTEGEMBON) TER ONDERSTEUNING VAN DE LOKALE ECONOMIE

Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 4 mei 2023 en bekendgemaakt op de gemeentelijke website op 5 mei 2023 (van toepassing vanaf 9 mei 2023).

Artikel 1: Algemeen

De uitgifte van de digitale Ichtegembon wordt geregeld door de algemene bepalingen van dit reglement, met uitsluiting van andere voorwaarden. Door klant en/of deelnemer te worden van de Ichtegembon accepteert men deze algemene bepalingen. Het reglement wordt gepubliceerd op de website www.ichtegembon.be.

Artikel 2: Bedrag en tijdelijke acties

De digitale Ichtegembonnen hebben een waarde van 5 euro, 10 euro, 20 euro en 50 euro of een veelvoud ervan. De maximale coupure wordt vastgelegd op 50 euro. Er wordt met een restwaarde gewerkt.

Andere coupures, alsook tijdelijke kortingen en promoties, kunnen bepaald worden door het College van Burgemeester en Schepenen.

Er worden geen administratiekosten aangerekend.

Artikel 3: Opmaak van de bon

§1. Elke bon krijgt een uniek nummer en wordt op de dag van de aankoop voorzien van de uitgiftedatum. De digitale Ichtegembon wordt voorzien van een QR-code.

De nummering/codering laat de opvolging toe van het traject dat de Ichtegembon aflegt en maakt een controle op de geldigheid mogelijk.

Bij de digitale Ichtegembon wordt de QR-code gescand via een smartphone of andere communicatiedrager op het moment van aanbieding.

Bij enige vorm van twijfel wordt aangeraden om de Ichtegembon niet aan te nemen, de datum en het nummer te noteren en de gemeente daarvan direct op de hoogte te brengen.

De waardebon wordt niet vervangen in geval van verlies, diefstal of beschadiging.

§2. De digitale Ichtegembon heeft een standaardgeldigheidsduur van twee jaar. De vervaldatum wordt op de waardebon vermeld. Het College van Burgemeester en Schepenen kan de vervaldatum steeds wijzigen, hetzij permanent of hetzij tijdelijk bij bepaalde acties of bepaalde uitgegeven waardebonnen.

Vervallen waardebonnen kunnen niet worden omgeruild en evenmin worden aanvaard door de aangesloten deelnemers.

Artikel 4: Deelnemende handelaars

§1. Elke ingeschreven handelaar met vestiging op het grondgebied van Ichtegem (deelgemeenten Ichtegem, Eernegem en Bekegem) kan deelnemen aan deze doorlopende actie en tijdelijke acties die gelden op de digitale Ichtegembon.

Diensten in de financiële sector (banken en verzekeringskantoren) worden uitgesloten van deelname aan dit initiatief.

De inschrijving voor de digitale Ichtegembon gebeurt via een platform, waarbij voorwaarden en GDPR onderschreven worden.

In geval van betwisting neemt het College van Burgemeester en Schepenen een gemotiveerde beslissing.

§2. Enkel deelnemende handelaars mogen Ichtegembonnen aanvaarden en krijgen de tegenwaarde terugbetaald door de gemeente.

§3. Handelaars die zich hebben ingeschreven engageren zich om de aangeboden waardebonnen te aanvaarden. Dit geldt tevens voor tijdelijke promotionele acties aangeboden door het lokaal bestuur.

Zij kunnen deze enkel weigeren wanneer de echtheid van de waardebon in twijfel wordt getrokken.

§4. De deelnemende handelaars zullen bekend gemaakt worden door:

  • een lijst van deelnemende handelaars waarnaar wordt verwezen bij de aankoop van de Ichtegembon;
  • vermelding op de website www.ichtegembon.be;
  • het aanbrengen van een sticker aan de etalage van de zaak van de deelnemende handelaar;
  • tijdelijke acties bekend gemaakt via website, sociale media en nieuwsbrieven.

§5. Het staat iedere handelaar vrij om zich op eender welk moment uit te schrijven uit de lijst van deelnemende handelaars. Dit dient schriftelijk te gebeuren aan de dienst lokale economie, p.a. Stationsstraat 1, 8480 Ichtegem (Eernegem) of per mail via ichtegembon@ichtegem.be.

§6. Het College van Burgemeester en Schepenen kan op eender welk moment beslissen om een deelnemende handelaar te schrappen als deelnemer aan dit initiatief. Men doet dit aan de hand van een gemotiveerde beslissing.

Artikel 5: Procedure

§1. De digitale Ichtegembon kan zowel fysiek als digitaal worden aangekocht. De aankoop van de Ichtegembon in geschenkverpakking gebeurt bij het onthaal van het administratief centrum gelegen te

Stationsstraat 1, 8480 Ichtegem (Eernegem). De aankoop van de digitale Ichtegembon gebeurt via de website www.ichtegembon.be of via applicatie op een smartphone. De digitale Ichtegembon kan ook uitgeprint worden.

§2. De klant kan de Ichtegembonnen inwisselen bij één of meerdere deelnemende handelaars. De deelnemende handelaars schrijven zich in via het inschrijvingsplatform. De digitale Ichtegembon wordt aangeboden via smartphone met QR-code of via de uitgeprinte versie met QR-code.

§3. De verzilvering van de digitale Ichtegembon gebeurt automatisch via een achterliggend betaalsysteem.

§4. Gevalideerde waardebonnen worden uitbetaald op het door de ondernemer opgegeven bankrekeningnummer.

§5. Voor de digitale Ichtegembon voorziet het softwaresysteem in onmiddellijke digitale opvraging. De digitale Ichtegembon kan nooit ingewisseld worden voor cash geld, zelfs niet gedeeltelijk.

Artikel 6: Toepassingen

§1. De gemeente kan zelf de Ichtegembon gebruiken in het kader van haar subsidiepolitiek of voor het geven van attenties binnen de daartoe voorziene beschikbare kredieten.

§2. De gemeente zal al het mogelijke doen om aan haar verplichtingen te voldoen, maar kan niet aansprakelijk gesteld worden voor een vertraging of het niet plaatsvinden van een levering die voortvloeit uit omstandigheden buiten zijn wil, zoals stakingen, werkonderbrekingen, natuurrampen of andere gebeurtenissen die de productie of de levering van de Ichtegembonnen verhinderen.

§3. De gemeente kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de kwaliteit van de producten of diensten die werden geleverd na betaling met de Ichtegembon, noch aangesproken worden tot voldoening van de rechten voorzien in de artikelen 1649bis-octies van het Burgerlijk Wetboek.

§4. De gemeente kan te allen tijde beslissen om geen Ichtegembonnen meer uit te delen. De Ichtegembonnen in omloop zullen in dat geval nog behandeld worden conform de geldende afspraken.

Artikel 7: Uitzonderingen

Alle overige gevallen die niet vermeld zijn in dit reglement worden aan het College van Burgemeester en Schepenen voorgelegd, die hierover een uitspraak zal doen.

Artikel 8: Inwerkingtreding van gemeentelijk reglement

Dit reglement treedt in werking op de vijfde dag na bekendmaking ervan.

Artikel 9: Opheffing bij inwerkingtreding onderhavig reglement

De bepalingen opgenomen in het besluit inzake het reglement houdende de Ichtegemse cadeaubon (Ichtegembon), goedgekeurd door de gemeenteraad van 7 mei 2020, de gemeenteraadsbeslissing van 3 september 2020 tot wijziging van artikel 5 en 6 van het reglement houdende de Ichtegemse cadeaubon (Ichtegembon) en de gemeenteraadsbeslissing van 28 januari 2021 tot wijziging van artikel 2 en 4 van het reglement houdende de Ichtegemse cadeaubon (Ichtegembon), worden opgeheven bij de inwerkingtreding van dit reglement.

Artikel 10: Bekendmaking reglement

Het reglement wordt bekendgemaakt volgens de bepalingen opgenomen in het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, titel 5, hoofdstuk 1, afdeling 2 betreffende de bekendmaking en inwerkingtreding, met vermelding van de datum waarop ze zijn aangenomen en de datum waarop ze via de webtoepassing worden bekendgemaakt.